Spanien och de spanska semesteröarna har länge tillhört svenskarnas favoritresmål när det kommer till semesterresor, vilket inte är så konstigt med tanke på hur fantastisk denna ö faktiskt är – och vill man göra vistelsen här ännu bättre ska man passa på att ta emot lite insidertips på ställen att besöka.

3713838-tramway-way-port-de-sollerAtt spendera sin tid på Mallorca med att cykla på semestern är ett ypperligt sätt att ta sig an denna ståtliga ö. Än bättre blir turerna när du har riktiga insidertips på olika platser att styra cykelstyret mot. Sen behöver ju inte hela semestern vara en på cykelsadeln, passa på att också njuta av god mat, varm sol och shopping – vilket är precis vad Svenska Dagbladet delat med sig av tips på i en lång artikel. I deras guide ger man både tips på boende, mat och upplevelser att passa på att ta sig an när man väl är här. Nedan följer ett urval av deras tips:

  • Boende – Gran Hotel Son Net uppe i bergen är den perfekta tillflyktsorten för cyklisten, hit tar du dig nämligen lika bra med cykel som med andra färdmedel och belönas sedan med en magpirrande vacker utsikt högt upp. Dessutom finns både spa och restaurang.
  • Äta – på hotellen som inte ligger direkt i turistkvarteren är maten prima men du som valt ett hotell som blivit allt försvenskat bör passa på att avnjuta en frukost på ekologiska caféet La Molienda, en lunch på matmarknaden i Santa Catalina där du kan köpa allt från tapas, sushi och grillad fisk direkt från handlarna, avsluta sedan med en middag på La Rosa Vermuteria
  • Shopping – i vintage-anda kan göras på flera platser runt om på ön, men ett tips är att ta dig förbi Costa de Sa Pols där bröderna Pepe och Ramon hjälper dig att fynda en excentrisk prydnad eller kanske en ball en porslinsvas hem.