Spanien är i topp när det kommer till semesterresandet hos svenskarna, tillsammans med Grekland. Men vad kan man göra förutom att sola på Mallis? Kanske röra sig lite också, genom att cykla på denna fantastiska ö.

mallorcaSpanien toppar som resmål för svenskarna, tillsammans med Grekland. Samtidigt tappar Turkiet med anledning av ökad oro. Världsläget påverkar i hög grad var svenskarna reser, enligt en artikel i Göteborgs-Posten. Oroligheterna i och runt Turkiet har tydligt påverkat resandet och många väljer i stället att resa till platser där det känns tryggt. Det är främst de som är över 50 år som uppger att de är oroliga. Grekland är det resmål som vinner på att fler väljer bort Istanbul och Ayia Napa.

Cykla på Mallorca på semestern

Vill man vara riktigt nyttig är det dessutom härligt att cykla på semesterna, inte minst i soliga Spanien eller på kulliga och fascinerande Mallorca. Det går både att ta med sig cykel eller hyra cyklar på plats. För den som har en specialanpassad variant som man är van att använda kan det vara värt att ta med denna för att göra semestern precis så som man vill ha den. I Svenska Yle går det att läsa om hur städer som Helsingfors, i Finland bara ökar antalet stadscykelstationer och hur antalet cyklar ökat betydligt. Det går helt enkelt bra för detta tvåhjuliga fordon.

I Sverige är det så dags att plocka ut cykeln ur vinterförrådet, våren är nämligen här och gruset har börjat sopas bort från gatorna, i VLT går det att läsa följande:

På måndagen drar sopmaskinerna ut på gång- och cykelbanorna. Fastighetsägare kan hjälpa till genom att klippa häckar som står ut.