När du ska du passa på att köpa träningskläder egentligen? Och när du har dina kläder – ja, då är det bara att börja köra utan ursäkter som hindrar.

Varför inte köpa kläderna till träningen på black friday rea? Något som annars kan vara lite dyrare än vanliga kläder blir då billigare och du kan ta del av en hel massa erbjudanden. Det gör att du kan handla mer kläder för olika typer av träningar och sedan har du faktiskt ingen ursäkt för att INTE träna.

Köp dina träningskläder och prylar på Black Friday

Så, nu har du dina träningskläder. Dags att börja träna. Men vad finns det för trender just nu när det kommer till träning? Nu börjar faktiskt träning för den egna psykiska och fysiska hälsan komma tillbaka, efter år av träning som präglats av prestation, tävling och snygga kroppsbilder på Instagram. Som tur är. Men de allra hetaste trenderna om man bortser från detta är bland annat tennis, träning med VR som inslag (på till exempel spinningpasset), vilket gör det lite roligare. Det har även kommit något som kallas för nattklubbsträning, då du tränar till nattklubbsmusik i mörkret. Fortfarande är högintensiva HIIT-träningen populär och hiking, för att komma ut och få en paus från det uppkopplade, digitala livet. Som återhämtning alltså. Mer om dessa trender går det att läsa om i denna artikel på Elle.se.

Yoga och hälsoappar

Andra hälsotrender går det att läsa om i Expressen. Där är fortfarande yogan på en topplacering, eftersom denna hälsoform har växt som en raket under bara de senaste åren. Men även handlar träningen om just att använda appar i stället för gymkort, som gör att du kan få tillgång till en mängd olika pass på en mängd olika ställen. Detta är främst vanligt i storstäderna, Stockholm ligger i toppen. Men något som är lite av en bubblare, är maghälsan. Detta har varit så smått på tapeten i många år, vikten av goda bakterier och tarmens roll för vår hälsa. Detta kommer vi fortsätta med även in på 2019, var så säker. Ett inspirerande träningspass finner du nedan: