Mallorca har ett behagligt klimat, ligger i Medelhavet, och bjuder på storslagna vyer och bra vägar. Det är med andra ord en ö som passar mycket bra för att träna såväl löpning som simning och cykling. Så varför inte åka dit för att träna triathlon?

Triatleter tränar simningAtt åka till Mallorca för att träna triathlon låter kanske som något som enbart proffs ägnar sig åt. Men med tanke på hur populärt triathlon har blivit som motionsidrott borde det inte förvåna någon att det finns träningsresor även för de som inte klarar av en hel Ironman. Om man har vänner som tävlar och tränar på en högre nivå kan man resa tillsammans och träna i olika grupper på dagarna.

Ofta erbjuds förutom löpning, simning och cykling också kompletterande träning, exempelvis yoga på stranden före frukosten. Ofta kan man också välja mellan att träna eller att gå på ett seminarium, som handlar om teknik, näringslära eller något annat som man som triatlet har nytta av. Man kan också få råd av tränare och experter, samt naturligtvis också av andra deltagare, på vad man behöver förbättra.

Ta med familjen

Exakt hur resan är upplagd varierar mellan olika arrangörer. Man kan också åka i en triathlonklubbs regi. Om man vill kan man kombinera resan med en semester med familjen, men för detta krävs att man har en förstående partner, och dito barn. Vissa resor innefattar organiserade aktiviteter varannan kväll, och möjlighet att inkvartera  familjen på samma hotell som man själv bor på, eller kanske i en semesterlägenhet. Då har man möjlighet att umgås med nära och kära också.

För den som även vill tävla på Mallorca så arrangeras varje år ett Ironman på ön, i september varje år. Start och målgång sker i staden Alcúdia. Att först åka på en träningsresa kan vara ett sätt att bekanta sig med öns natur och dess förutsättningar.